joi, 25 aprilie, 2024

SURSE – Strategia sustinatorilor lui Ludovic Orban

Distribuie:

Publicat:

Apropiații liderului PNL, Ludovic Orban, nu ies momentan la atac.

Liderul PNL, Ludovic Orban, nu a putut fi contactat, luni, pentru un punct de vedere, după ce lideri ai partidului i-au cerut demisia din funcție. Surse apropiate de acesta au declarat însă pentru ȘTIRIPESURSE.RO că momentan Orban nu vrea să intre în „jocul propus de Rareș Bogdan și Robert Sighiartău” și că nu ar fi interesat să comenteze public solicitarea lor.

Unul din liberalii aflați în relații apropiate cu Ludovic Orban, Tănase Stamule, s-a declarat rezervat în a comenta atacurile la adresa liderului PNL. „Nu comentez declarații colegilor, discuțiile astea se fac în interiorul partidului. Nu vreau să comentez în niciun fel”, a spus el pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Tănase Stamule a fost consilier de stat pe probleme economice în cancelaria lui Ludovic Orban.

Fostul secretar general al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat și el, luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO că nu vrea să răspundă prin presă la solicitarea lui Rareș Bogdan și a lui Robert Sighiartău ca Ludovic Orban să demisioneze de la șefia PNL. „Nu comentez, vă dați seama, nu mă bag eu în treaba asta. Eu dacă am ceva, spun la partid”, a declarat acesta. Lider al PNL Sector 3, Antonel Tănase trece și el în PNL drept unul din apropiații lui Ludovic Orban.

Surse din cercul lui Ludovic Orban au explicat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că fiecare curent de opinie din partid are propria strategie.

Tabăra pro-Orban interpretează conflictul astfel: 'Reformiștii' au ales calea atacurilor publice pentru că Rareș Bogdan se bucură de notorietate publică, acesta fiind cel mai important atu al liberalului, însă Ludovic Orban are de partea sa experiența și ar prefera cartea clasică a asigurării unui sprijin al organizațiilor județene.

Surse apropiate de Ludovic Orban au mai declarat că prin afirmațiile publice critice la adresa liderului partidului, adversarii liderului PNL fac indirect mult rău imaginii partidului, lucru care ar putea să discrediteze demersul 'reformiștilor'.

„Strică imaginea partidului de ce? Că ei ar fi luat alte decizii? Așa e în democrație, majoritatea decide, și în PNL e democrație, chiar dacă o minoritate e foarte zgomotoasă și agresivă. Nici lui Orban nu i-au convenit multe, dar nu a terfelit partidul”, au spus sursele citate.

O ședință a conducerii centrale PNL ar putea avea loc miercuri sau joi, pentru validarea secretarilor de stat.

Ar fi prima ședință în care Ludovic Orban dă piept cu cei care-i cer public demisia.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general PNL Robert Sighiartău au cerut, în ultimele 24 de ore, demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului. Ei acuză faptul că deciziile au fost luate discreţionar în partid, că au fost promovaţi oameni pe bază de loialitate şi nu de competenţe, că s-au numit în Guvern secretari de stat, şefi de agenţii oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia, fara consultarea partidului, că a acceptat traseiști de la PSD, că a pierdut alegerile parlamentare.

„I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, l-a caracterizat Rareș Bogdan pe Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img