sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SUSTINERE pentru desfiintarea SIIJ! Judecatorul Cristi Danilet APARA demersul PNL: Nu inseamna ca magistratii nu vor raspunde pentru infractiunile comise

Distribuie:

Publicat:

Judecătorul Cristi Danileț susține demersul Guvernului Orban de desființare a SIIJ. Asta în timp ce mai mulți magistrați s-au pronunța împotriva demersului Guvernului.

"Decizia Guvernului de desființare a Sectiei speciale pentru investigat magistrații este una corectă atât politic, cât și juridic. Argumentele sunt pertinent expuse de ministrul Predoiu.

Atenție: Desființarea SIIJ nu înseamnă că magistrații nu vor răspunde pentru infracțiunile comise, ci doar că urmărirea lor penala se va face de aceleași organe ca pentru toți cetatenii: procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție comise de magistrați, procurorii DIICOT pentru infracțiuni de crima organizata comise de magistrați, procurorii de la Parchetele Curții de Apel pentru alte infracțiuni comise de magistrați.

Reamintesc că înființarea SIIJ nu a fost argumentată legal sau factual, că o astfel de structura nu exista nicăieri în lume și că documente internaționale ale unor organisme la care România este parte prevăd desființarea ei:, a scris Danileț pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img