News Flash:

Sute de elevi au fugit de Evaluare

29 Iunie 2013
4286 Vizualizari | 0 Comentarii
evaluare nationala
Aproape 1.000 de elevi de clasa a opta din județul Vaslui nu s-au înscris la examenul de Evaluare Națională din acest an.
 
La începutul anului școlar 2012-2013, în evidențele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui se regăseau 4.940 de elevi de clasa a opta, însă la examenul de Evaluare Națională s-au înscris doar 4.163. Din păcate, nu toți au participat la cele două probe, absentand mai bine de 150 de elevi. In total, aproape o mie de elevi vasluieni nu au susținut Evaluarea Națională, ceea ce reprezintă un sfert din numărul elevilor care au urmat clasa a opta în acest an.
“Este o cifră alarmantă. O parte sunt corigenți, iar alții nu au dorit să participe la acest examen, știut fiind faptul că la  admitere sunt locuri suficiente pentru a putea să-și continue studiile. Unii cred că nici nu vor continua studiile, aceștia provenind din familii cu situații financiare precare. Ar fi păcat să se oprească doar la opt clase și să nu urmeze un liceu, care să le asigure calificare într-o profesie mai tarziu”, a declarat Doru Balan, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.

isj vaslui evaluarea nationala elevi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030449 (s)