vineri, 29 martie, 2024

Sute de milioane de euro investiți în plajele din Constanța. Ce se intâmplă

Distribuie:

Publicat:

Plajele din Eforie sunt pline de turiști, așa cum poate nu au fost în alți ani. Cu toate acestea, la această oră, în sudul litoralului se fac lucrări pentru extinderea plajelor. Costurile lucrărilor de extindere se ridică la 122 de milioane de euro.

Potrivit observatornews.ro, în aceste moment, conductele pentru extinderea plajelor din Eforie sunt pregătite pentru instalare. Costurile lucrărilor de extindere se ridică la 122 de milioane de euro, iar plajele de aici au fost și încă sunt mărite.

Plajele din Eforie au fost mărite

O autorefulantă va merge în largul mării aproximativ 12 kilometri de ţărm pentru a draga nisipul care va fi împins către uscat. Este vorba despre un sector de plajă de aproape 6 kilometri, iar turiștii care se află la mare în aceste momente nu sunt afectaţi de lucrările de extindere.

Între stațiunile Eforie Nord şi Eforie Sud s-au construit deja şapte diguri, iar plajele de aici vor avea până la 100-140 de metri lungime. Înnisiparea propriu-zisă va urma să fie executată la finalul lunii august 2022. Proiectul are o valoare de 122 de milioare de euro și ar urma să fie gata abia anul viitor. Turiştii care aleg să vină în aceste stațiuni vor avea sectoare mult mai întinse ca dimensiuni pe care să facă plajă.

Ce se întâmplă cu plajele mărite în acest sezon

Dacă în urmă cu un an turiştii care veneau pe litoralul românesc, de exemplu din nordul staţiunii Mamaia, în dreptul cluburilor, erau nevoiţi să aibă la ei un prosop, să îşi care singuri şezlongurile, dar şi umbrelele şi să facă mai bine de 200 de metri de la firul apei până la barurile de pe plajă pentru a-şi cumpăra ceva de băut, anul acesta vor avea parte de facilităţi foarte aproape de apă. În luna aprilie a acestui an, operatorii de plajă au adus în zonă baruri mobile, şezlonguri, dar şi umbrele aproape de apa mării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img