vineri, 26 aprilie, 2024

Sute de paianjeni ‘canibali’ invadeaza dormitorul unei fetite din Australia

Distribuie:

Publicat:

Bătaia de picioare mici în dormitorul unui copil este un sunet vesel, dar nu și atunci când acele picioare aparțin sutelor de păianjeni vânător (Huntsman spider).

„Gaaaahhhhhhhh, o prietenă de-a mea din Sydney tocmai a intrat în camera fiicei sale și a găsit acest lucru”, a scris pe tweet, pe 27 ianuarie, australianca Peta Rogers, după ce fiica acesteia i-a spus „Mama, avem o grămadă de păianjeni acolo sus”, a raportat Australian Broadcasting Company.

Când prietena lui Peta Rogers a mers să investigheze, a găsit câțiva păianjeni în colțul camerei. „Nu e prea rău, există poate 50 sau 60”, spune ea în videoclip. Și apoi a întors camera spre alt colț, dezvăluind cel puțin de două ori mai mulți păianjeni ghemuiți pe pereți și tavan, potrivit livescience.com

În timp ce femeia din Sydney și-a filmat oaspeții cu multe picioare, ea a speculat că ar fi păianjeni vânători, care se află în familia păianjenilor Sparassidae și sunt răspândiți în Australia și în alte locuri cu climat cald.

În timpul verii, în Australia, populația de vânători crește și nu este neobișnuit ca păianjenii să își găsească drumul în casele oamenilor, a informat Nine News din Australia.

Aceste grupuri dense de păianjeni nu persistă mult timp, deoarece păianjenii sunt „extrem de canibali” și încep să se devoreze reciproc în decurs de o zi sau două, arahnologul Lizzie Lowe, cercetător postdoctoral la Australia's Macquarie University.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img