vineri, 29 martie, 2024

Sute de romani raman pe drumuri! O fabrica de traditie se inchide! Val de concedieri pe final de ianuarie

Distribuie:

Publicat:

O cunoscută fabrică își închide porțile! Sute de români au fost anunțati că sunt concediați pe final de ianuarie 2020.

Concret, celebra fabrică de confecții Modexim SA, din Craiova, pune pe liber circa 300 de salariați.

Anunţul oficial a fost înaintat către ITM Dolj pe 23 ianuarie 2020. Tot joi, 23 ianuarie, au fost anunţaţi şi angajaţii că, începând de pe 27 ianuarie, vor intra în preaviz. Luni, 27 ianuarie, a început concedierea colectivă, spre disperarea angajaţilor, scrie gds.ro.

, Marin Florian, reprezentantul unei federaţii sindicale din care face parte Sindicatul Craimodex de la Modexim, care a participat la negocieri, a precizat: „Joi ne-au anunţat că de luni începe procesul de concediere colectivă. Nu este normal. Nu este etic. Sunt salariaţi care lucrează de 30 de ani la Modexim. Ei trăiesc adevărate drame în aceste momente. Se trezesc brusc fără un loc de muncă, după ce s-au dedicat o viaţă fabricii“.

„Este o decizie de oportunitate a acţionarilor de a închide fabrica. Datoriile către stat, în special către contribuţiile pentru salariaţi, sunt mari. Dar, tehnic vorbind, societatea nu are datorii aşa de mari încât să se închidă. Totul depinde de decizia acţionarilor. Aceasta este economia de piaţă“, a mai spus sindicalistul citat.

Concedierea colectivă de la Modexim a fost confirmată, pentru GdS, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Potrivit datelor din bilanţul contabil publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2018, Modexim SA Craiova mai avea 419 angajaţi. Pe anul respectiv, cifra de afaceri a companiei a fost de 16,8 milioane de lei, iar profitul înregistrat a fost de peste 66.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img