News Flash:

Sute de vasluieni sunt in pericol. Un cutremur mai serios ar ancora doliul in VASLUI

8 Decembrie 2014
2906 Vizualizari | 3 Comentarii
Sute de familii de vasluieni convietuiesc in blocuri cu bulina rosie, care nu au fost consolidate. Oameni ar putea elimina acest pericol iminent printr-o consolidare, insa costurile unei asemenea actiuni este peste puterea lor financiara. O simpla lucrare de acest gen ajunge sa coste peste 100 de mii de lei. Peste douazeci si cinci de persoane care detineau asigurari emise de PIAD-pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale au solicitat sprijin, in urma ultimului cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter.

In municipiul Vaslui, din cele 23 de blocuri incadrate in clasa de risc nu sunt consolidate. Construite in perioada anilor 1960 si 1980, acestea sunt un real pericol pentru famiile care locuiesc in ele. Potrivit autoritatilor vasluiene, consolidarea unui astfel de bloc ar inseamna pentru fiecare proprietar echivalentul cumpararii unui alt apartament nou-nout intr-un bloc construit corect.

La fiecare seism, locuitorii din aceste imobile trec prin clipe de groaza „Stau tot cu ochii la icoana si ma rog. Am prins si cutremurul din 77 si stiu ce nenorocire a fost “, a declarat un locatar dintr-un bloc vasluian, semnalizat cu bulina rosie de risc.

Situatia nu este mai fericita nici in alte municipii vasluiene. Astfel, in municipiul Barlad, cinsprezece cladiri, iar in orasul Negresti sunt opt imobile cu grad I de risc. In total, in aceste 23 de blocuri sunt aproximativ 839 de apartamente.

Alte nouazeci si sapte de blocuri, patruzeci in municipiul Vaslui, cincizeci si doua in Barlad, dar si cinci in Husi, sunt incadrate in clasele de II si III de risc seismic.

Expertizele au fost facute in urma cu 15-20 de ani si de atunci nimeni nu a facut nimic pentru punerea in siguranta a blocurilor de locuinte.

municipiul barlad orasul negresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

elena  | #1148
vind in sirbi jud vaslui frigider,soba metalica,canapea, paturi mari (recamier),2 mese din pal melaminat tip tejghelede 1,5m,2 mese normale,carpete si altele.toate la preturi foarte convenabile .tel.0747577846
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011066 (s)