vineri, 26 aprilie, 2024

Tânărul american acuzat că a ucis zece persoane de culoare a compărut joi în faţa unui judecător: Nouă audiere pe 9 iunie

Distribuie:

Publicat:

Tânărul adept al "supremaţiei albilor" acuzat că a ucis sâmbătă zece persoane de culoare la Buffalo, statul New York, a compărut joi în faţa unui judecător, care a stabilit pentru 9 iunie o nouă audiere de procedură, relatează AFP.

Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, care a fost inculpat deja pentru "crimă cu premeditare", a fost adus din nou joi dimineaţa în faţa tribunalului din Buffalo pentru o audiere preliminară, ce a durat mai puţin de cinci minute şi la care nu a scos niciun cuvânt în faţa judecătorului Craig Hannah, potrivit Agerpres.ro.

Şedinţa a fost publică şi difuzată pe postul de televiziune local WGRZ, iar în filmare se aude o voce care strigă: "Payton, eşti un laş" către tânărul îmbrăcat în combinezon portocaliu de deţinut, legat la mâini şi echipat cu o mască facială medicală.

La acuzaţia de crimă cu premeditare, pe care Gendron nu o recunoaşte, s-ar putea adăuga cea de "crimă rasistă motivată de ură" şi "act de terorism intern", aşa cum susţin poliţia şi procurorii.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img