News Flash:

Tabara de astronomie „Sa cunoastem cerul!”editia a II-a, 15 - 19 iulie 2015

13 Iulie 2015
1809 Vizualizari | 0 Comentarii
Foto 1 Tab ra de astronomie S cunoa tem cerul
Observatorul Astronomic si Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, judetul Vaslui, va organiza in perioada 15 - 19 iulie 2015, tabara de astronomie „Sa cunoastem cerul!”, editia a II-a. Tabara va fi amplasata in apropiere de Rezervatia Naturala Badeana, la circa 15 km sud de orasul Barlad (comuna Tutova, judetul Vaslui).

La aceasta activitate pot participa in primul rand membrii Astroclubului „Perseus”, dar si alte persoane interesate de astronomie. Toti cei care doresc sa participe in tabara de astronomie trebuie sa vina pregatiti corespunzator acestui gen de activitate: cort, izopren, haine groase, apa si alimente neperisabile pentru cel putin 2 zile.

„O sa ne deplasam in locatia amintita cu un telescop Newton pe montura Dobson cu apertura de 30 cm, ce va fi folosit pentru observatii vizuale, si un instrument pentru astrofotografie.  Ambele instrumente sunt din dotarea Observatorului Astronomic din Barlad.De asemenea, oferim si posibilitatea publicului obisnuit sa participe alaturi de noi la observatii astronomice. Cei care doresc si dispun de mijloc de transport personal pot sa vina seara dupa ora 21.00 (in perioada 15 - 18 iulie 2015) si sa priveasca cerul prin instrumentele din dotare.La acest link gasiti poze de la ultima sesiune de observatii astronomice din afara orasului Barlad.”declara Dumitru Ciprian Vintdevara-Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” Barlad, judetul Vaslui.Coordonatorul Astroclubului „Perseus” Barlad, judetul Vaslui.

Galerie Foto

Foto_2._Tab_ra_de_astronomie_S_cunoa_tem_cerul!_
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030124 (s)