vineri, 29 martie, 2024

Tabietul secret al lui Nicolae Ceauşescu

Distribuie:

Publicat:

Tabietul secret al lui Nicolae Ceauşescu. Odată cu înaintarea în vârstă, tot mai mulţi dictatori au devenit obsedaţi de puritatea hranei.

Conducătorul Coreei de Nord din 1948, Kim Il-sung, crease un întreg ritual cu mesele pe care le servea. Acesta cerea ca fiecare bob de orez să fie ales individual. A creat un întreg institut al cărui scop era dezvoltarea modalităţilor de a-i prelungi viaţa.

Potrivit cărţii „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”, de Victoria Clark şi Melissa Scott,

Ceauşescu bea suc de legume doar cu paiul.

Tabietul secret al lui Nicolae Ceauşescu

Dictatorul roman îi enerva pe liderii ţărilor străine pe care le vizita deoarece îşi aducea toată hrana necesară cu el.

Un episod mai puţin ştiut este reprezentat de vizită lui Nicolae Ceauşescu în Iugoslavia. Josip Broz Tito simţindu-se foarte iritat de insistenta dictatorului roman de a servi sucul de legume crude cu paiul. Tito era un mare admirator al cărnii de porc, pe când Ceauşescu avea o slăbiciune pentru o tocană făcută dintr-o găină întreagă.

În călătoriile sale dictatorul roman era mereu însoţit de de un ofiţer de Securitate cu rang înalt, care era şi chimist, echipat cu un laborator mobil pentru testarea mâncării

Nicolae Ceaușescu a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img