miercuri, 24 aprilie, 2024

Talc: ajutor prețios pentru casa ta, în 10 exemple

Distribuie:

Publicat:

10 utilizari ale talcului. Știați că talcul a fost comercializat pentru prima dată în 1904? De atunci a trecut mult timp și multe funduri de bebeluș au fost uscate folosind acest praf de acid boric, care este foarte util împotriva iritațiilor pielii.

Talcul absoarbe transpiratia, confera o piele moale, matasoasa si parfumata. Dar talcul este folosit doar pentru asta?

În realitate, există nenumărate utilizări pe care le puteți testa, utilizări casnice care vă vor surprinde cu eficiența lor.

Un produs simplu precum talcul poate fi folosit în multe ocazii diferite și poate deveni un înlocuitor economic pentru îndepărtarea petelor, in șampoane, creme și deodorante. Trebuie doar să știi cum să-l folosești!

Iată 11 moduri de a folosi pulberea de talc acasă.

1) Îndepărtați petele grase

Uneori hainele noastre sau tapițeria se murdăresc cu grăsime: înainte de a folosi orice substanță chimică foarte toxică și agresivă, sau mai rău, sa aruncați la gunoi tricoul dvs. preferat, puteți aplica puțin de talc pe pete și lăsați-l sa actioneze o vreme. Talcul va absorbi grăsimea, apoi vă puteți clăti hainele. Este cunoscut faptul că petele grase sunt cele mai ostile.

2) 10 utilizari ale talcului. Nu faceți zgomot cu pantofii noi

Uneori, pantofii noi pot face mici zgomote enervante pe podelele lucioase, curate, iar zgomotul care se repetă cu fiecare pas poate fi într-adevăr enervant! Această situatie poate fi evitată foarte ușor: puneți doar putin talc pe interiorul pantofilor. Și iata! Nu mai scârțâie deranjant și jenant.

3) Reîmprospătați cearsafurile

Vara, senzația de cearsafuri umede poate fi foarte neplăcută! Deci, cu câteva minute înainte de a te culca, pudrează cearșafurile și perna cu talc, astfel încât să poți aluneca confortabil în patul tău. Talcul nu va absorbi numai transpirația în timpul nopții, dar va permite, de asemenea, cearsafurile să-și păstreze mirosul de prospețime!

4) Protejați mainile in manusi

Mănușile sunt esențiale pentru munca casnică și pentru a vă păstra mâinile frumoase și curate, protejându-le de agenții agresivi ai lichidului de spălat. Cu toate acestea, mănușile pot fi deteriorate și din cauza uzurii și a umidității. Pentru a le menține și a preveni creșterea bacteriilor și microorganismelor, nu trebuie decât să adăugați puțin talc (care este și dezinfectant) de fiecare dată când le utilizați. Într-adevăr durează foarte puțin și, de asemenea, ajută la prevenirea lipirii degetelor in mănuși.

5) Îndepărtați urmele de mucegai

Datorită calităților sale absorbante, talcul este, de asemenea, o armă eficientă împotriva mucegaiului, în special pe carton și hârtie. De exemplu, dacă găsiți cărți vechi care au dezvoltat mucegai în colțuri, le puteți salva cu talc! Mai întâi lăsați cartea să se usuce, apoi presărați pulbere de talc. Lăsați cel puțin zece minute înainte de a îndepărta ușor pulberea de talc cu o perie. Mirosul și riscul ca mucegaiul să se răspândească vor dispărea!

6) 10 utilizari ale talcului. Împiedicați parchetul să scartaie

Dacă parchetul tău scartaie la fiecare pas și te deranjează, atunci folosește talc. Răspândiți această pulbere cu o mătură în fiecare colț al casei pentru a umple toate găurile (de unde provin acele zgomote).

7) Șampon

Remediu excelent pentru părul gras, talcul poate fi folosit ca șampon eficient! Într-adevăr, absoarbe rapid grăsimea: împrăștiați-l pe scalp, lăsați-l să acționeze și apoi clătiți. Parul tau va fi perfect curat si degresat. Este, de asemenea, o modalitate de a usca parul. Pentru a vă face părul strălucitor și parfumat, fără a-l umezi, trebuie doar să folosiți talc, care va absorbi excesul de sebum și va lăsa un miros bun.

8) Scoateți nisipul

Toată lumea știe dezavantajul unei vacanțe la plajă: nisipul pătrunde peste tot și chiar îl poți lua si acasă. Picioarele ude pline de nisip sunt prima problemă. Pentru a scăpa de acest nisip neplăcut înainte de a vă incalta, frecați pielea cu puțină pulbere de talc. Toate boabele de nisip vor ieși în mod natural la contactul cu talcul, lăsând picioarele și mâinile curate!

9) Aveți grijă de pielea dvs. după un bărbierit

Toți bărbații știu că, după bărbierit, pielea poate fi iritată, roșie și uscată. Prin urmare, tenul trebuie să fie imediat hidratat și hrănit. Există multe produse răcoritoare și calmante pe piață, dar deseori sunt foarte scumpe și nu sunt potrivite pentru pielea noastră. Ce este mai economic decât talcul? Este potrivit pentru chiar și cea mai sensibilă piele, nu este iritant și se reîmprospătează.

10) 10 utilizari ale talcului. Neutralizează mirosurile rele din litiera pisicii

Litiera ta emite un miros neplăcut? Nu intrați în panică, pentru că împotriva mirosurilor rele, nu există nimic mai bun decât talcul. Pur și simplu împrăștiați câteva linguri și amestecați-le cu gunoiul pentru a neutraliza mirosurile rele. O gunoi curat și parfumat va fi mai plăcut pentru tine și pisica ta.

11) 10 utilizari ale talcului. Curățați cărțile de joc

În condiții de utilizare regulată, cărțile de joc pot deveni lipicioase sau murdare. Pentru a le curăța, fără a le deteriora, introduceți-le într-o pungă mare de plastic și adăugați o doză bună de talc. Închideți punga și agitați bine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img