joi, 18 aprilie, 2024

Tanara prinsa cu un buletin fals la Aeroportul Iasi. Ce le-a explicat politistilor de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iasi au descoperit o carte de identitate falsa in portofelul unei tinere din R. Moldova, aceasta declarand ca o uitase in portofel. 

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de iesire din tara, Oxana T., cu cetatenie R. Moldova, in varsta de 24 de ani, calatorind ca pasager si intentionand sa se imbarce pe o cursa aeriana cu destinatia Koln.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra persoanei si au descoperit intr-un compartiment al portofelului acesteia o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane. Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca documentul romanesc este fals. 

Tanara a declarat ca in cursul anului 2017 tatal ei a obtinut documentul in municipiul Chisinau de la un cetatean moldovean, a carei identitate nu o cunostea, platindu-i suma de 200 de euro. Aceasta a mai adaugat ca a realizat ulterior ca documentul este fals si nu poate fi folosit, a intentionat sa il arunce, dar l-a uitat in portofel.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de  fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img