vineri, 19 aprilie, 2024

Tancurile Turciei au intrat in Siria. Operatiunile vizeaza Stat Islamic si fortele kurde

Distribuie:

Publicat:

Mai multe tancuri turce au patruns pe teritoriul Siriei si trag spre pozitiile gruparii Stat Islamic (SI) din localitatea siriana Jarablus, informeaza Agerpres, care citeaza AFP si Reuters.

Potrivit AFP, care furnizeaza informatii primite de la un fotoreporter, in jur de zece tancuri turce ar fi trecut granita in Siria. Un reporter al Reuters sustine ca a vazut sase tancuri turce care au trecut granita siriana si precizeaza ca a fost martorul unor bombardamente intense.

Anterior, surse militare au precizat ca doua avioane de lupta turcesti F-16 se afla in aer in regiunea de frontiera, urmand sa lanseze lovituri asupra pozitiilor SI din Siria.

Armata turca, sustinuta de forte ale coalitiei internationale antijihadiste, a lansat in zorii zilei operatiunea “Scutul Eufratului”, cu participarea avioanelor de lupta si a fortelor speciale, pentru a alunga Stat Islamic de la Jarablus.

De asemenea, rebeli sirieni sustinuti de Turcia au patruns si ei in Siria din aceasta tara, a declarat un lider al rebelilor pentru Reuters.

Operatiunea militara are loc dupa doua zile consecutive de lansare a artileriei turce spre pozitiile jihadistilorStatului Islamic de peste granita turco-siriana, informeaza Reuters.

Bombardierele turce au lovit in ultimele zile mai multe pozitii ale gruparii teroriste din bastionul Jarablus, iar tancurile au vizat pozitiile rebelilor de peste granita turco-siriana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img