News Flash:

Tariceanu, DENUNTAT in Dosarul Microsoft

1 Octombrie 2015
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Numele lui Calin Popescu Tariceanu apare in Dosarul Microsoft. Un martor le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre acestia numarandu-se si actualul sef al Senatului. Declaratia martorului a fost publicata de luju.ro. Tariceanu spune insa ca sunt doar "speculatii".

In celebrul dosar „Microsoft - EADS", instrumentat de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru,  apar oameni politici din toate partidele si din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc, scrie luju.ro.

La dosar exista mai multe declaratii in care se dezvaluie cum sume de bani ar fi ajuns la lideri importanti din clasa politica.

Cele mai cunoscute nume implicate in acest dosar sunt ale fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu - care a vorbit despre bani pe care i-ar fi dat pentru campania electorala a PDL si a lui Traian Basescu, dar si despre sume care ar fi fost inmanate lui Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Emil Boc -, ale lui Gheorghe Stefan, zis Pinalti, Dumitru Nicolae, zis Niro, si Dorin Cocos.

In acelasi dosar, mai exista si alte marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali.

Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat" Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft".

Acestuia, procurorii DNA i-au luat doua declaratii, la o distanta de cateva luni. Una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

luju.ro scrie ca procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza si pe declaratia „martorului amenintat" Gabriel Marin.

REACTIA LUI TARICEANU

Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca nu vrea sa faca niciun comentariu pe marginea unor "speculatii".

"Sunt speculatii in care, daca as intra, dvs v-ati mira cum pot sa fac astfel de greseli. Nu fac astfel de greseli. Fiecare este liber sa scrie ce vrea, are o responsabilitate  deontologica, unii nu au aceasta responsabilitate deontologica si apar din acest motiv informatii pe surse, care se dovedesc a fi numai niste bombe de presa", a spus Tariceanu

dosarul microsoft procurorii dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028662 (s)