joi, 18 aprilie, 2024

Tariceanu: Klaus Iohannis a spus ca vrea sa declanseze un razboi total cu PSD

Distribuie:

Publicat:

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a vorbit astazi despre refuzul presedintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerea PSD – ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie prim-ministru.

„Lipsa oricarei motivatii intareste banuiala multora ca presedintele se angajeaza cu noi intr-o lupta de putere, sfidand votul cetatenilor. Inca din perioada campaniei i-am cerut presedintelui sa declare deschis daca va respecta votul. Nu am primit niciun raspuns”, a declarat, marti, liderul ALDE.

„La intrevederea cu presedintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus foarte direct ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmatii nu au fost singurele care m-au pus pe ganduri. A spus ca vrea sa declanseze un razboi total, lucru pe care azi il vedem prinzand contur”, a precizat Calin Popescu-Tariceanu.

Vezi si: Liviu Dragnea face primele declaratii dupa respingerea lui Sevil Shhaideh – LIVE TEXT

„I-am atras atentia presedintelui ca trebuie sa priveasca la rezultatul alegerilor care arata un invingator foarte clar.  Acest lucru il ignora in dorinta de a arata ca poate face un exces de putere”, a punctat Tariceanu.

Potrivit lui, „se doreste declansarea unei crize politice majore”.

„Presedintele forteaza declansarea unei crize politice. Gestul nemotivat al presedintelui nu poate fi tradus decat ca un exces de putere extrem de pagubos”, a sustinut Calin Popescu-Tariceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img