vineri, 19 aprilie, 2024

Tariceanu la Vaslui:”Nu e neaparat premierul responsabil….”

Distribuie:

Publicat:

Co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, marti, la Vaslui, activitatea Guvernului, pe care il acuza ca a esuat in demersul atragerii de fonduri europene.

“Cuvantul de ordine care caracterizeaza aceasta guvernare este incompetenta. (…) Cand s-a instalat Guvernul Ciolos, eu am spus ca este o solutie politica foarte proasta si am votat impotriva. Mi-am spus in sinea mea ca acest Guvern nu va face mare treaba, dar cel putin Ciolos are o experienta utila ca fost ministru si angajat al Comisiei Europene, stie care e treaba cu fondurile europene, absorbtia o sa mearga bine si o sa avem de profitat ca tara. Facem bilantul la un an de zile si vedem ca, in ceea ce priveste fondurile europene, situatia este catastrofala. Nu e neaparat premierul responsabil, ca exista ministri de resort, dar daca nu stai sa lucrezi cu ei, daca nu-i ajuti cu experienta ta, daca nu monitorizezi situatia, inseamna ca tu, ca prim-ministru, ai o problema”, a subliniat Tariceanu.

El a precizat ca, daca nu s-ar fi implicat personal, in mandatul sau de premier, in urmarirea anumitor proiecte si procese de reforma, Romania nu ar fi aderat la UE in anul 2007.

“Treaba nu merge de la sine. Daca nu te implici si nu esti capabil sa analizezi care sunt problemele si sa vii cu solutii, atunci lucrurile stau pe loc. Cei din actualul Guvern fac tot felul de strategii, dar nu vin cu solutii. Aici e o problema mare. Nu sunt oameni de decizie. Guvernul nu este o sala in care vine lumea si dezbate. La Guvern se hotaraste. Fiecare ministru trebuie sa vina cu propuneri de hotarari care sa vina cu solutii pentru problemele tarii. Acum, la Guvern e un fel de conferinta, de dezbatere. Dar nu ma mira, fiindca sunt oameni care n-au condus in viata lor, probabil n-au avut in subordine nici macar o secretara, nu poti sa le dai ministere pe mana”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img