joi, 25 aprilie, 2024

Tariceanu: Propunerea este de a introduce o mica majorare a accizei la carburanti, cu impact nesemnificativ asupra pretului

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti ca Ministerul Finantelor are in proiect o majorare a accizelor la carburanti cu un impact nesemnificativ asupra pretului la pompa.
“Nu am vazut proiectul de ordonanta. Sunt la curent cu aceasta propunere de majorare a unor accize. (…) Accizele au fost reduse, euro acciza a fost eliminata. Din pacate, ceea ce ne asteptam sa se intample si anume o reducere a pretului carburantului la consumator, la pompa cum se spune, nu s-a intamplat. Stiu ca au avut loc discutii la nivelul Guvernului cu operatorii economici din domeniul petrolier, din companiile de profil si propunerea care se are in vedere, dar sunt mai multe variante in lucru, este de a introduce o mica majorare a accizei care practic va avea un impact nesemnificativ asupra pretului la consumator, deci pentru consumator nu va fi o povara”, a afirmat Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului.
Potrivit lui Tariceanu, discutia pe care MFP a purtat-o cu operatorii economici este ca aceasta crestere “sa fie practic absorbita in pret”, avand in vedere ca in momentul acesta pretul barilului si pretul carburantilor sunt reduse.
Intrebat daca apreciaza ca o crestere cu 22% a pretului carburantilor este nesemnificativa, presedintele Senatului a spus ca “la pretul actual nu va fi o majorare cu 22 de procente”.
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img