marți, 23 aprilie, 2024

Tariceanu va incerca sa boicoteze noul guvern condus de CIOLOS

Distribuie:

Publicat:

Calin Popescu Tariceanu vrea sa boicoteze guvernul lui Dacian Ciolos. ALDE face apel la personalitatile independente ce ar putea fi solicitate sa faca parte din viitorul guvern prezidential sa nu accepte sa devina instrumente ale unui proces nedemocratic cu un periculos potential antidemocratic, se arata intr-un comunicat transmis sambata Agerpres.

Potrivit comunicatului, semnat de copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu si intitulat “Apel pentru apararea democratiei”, ALDE face apel la toate partidele parlamentare sa refuze sa dea votul de investitura “unui guvern ce va fi neindoielnic folosit pentru construirea unei noi ‘paradigme’ politice de factura nedemocratica si nereprezentativa”.

“Ne aflam in fata unei situatii politice fara precedent in Romania ultimilor 26 de ani. Schimbarea de paradigma dorita si anuntata de presedintele Klaus Iohannis risca sa se manifeste sub forma unei schimbari de regim. Totul a inceput cu o criza de guvern. Prim-ministrul si-a prezentat demisia pe 4 noiembrie, asumand o responsabilitate politica pentru un grav incident provocat de inconstienta criminala a unor particulari, favorizata de neglijenta si, eventual, de coruptia unor autoritati locale. Pe fondul unor manifestatii de strada indreptate impotriva Parlamentului si clasei politice in ansamblu, a izbucnit o criza politica. Aceasta a fost provocata de refuzul principalelor partide din Parlament de a-si asuma responsabilitatea constitutionala de a forma o majoritate parlamentara prin negocieri cu celelalte partide si de a ii prezenta presedintelui Romaniei un candidat pentru functia de prim-ministru. Mai mult chiar, liderii PNL au calificat Parlamentul drept ilegitim si au cerut dizolvarea acestuia, desi o asemenea procedura este iluzorie in litera si in spiritul Constitutiei”, spune Tariceanu in comunicatul citat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img