vineri, 19 aprilie, 2024

Tarile UE vor sa reduca dependenta industriala de China si SUA

Distribuie:

Publicat:

Ţările Uniunii Europene vor cere Comisiei Europene să stabilească domeniile strategice în care există o dependenţă prea mare de naţiuni precum China ori Statele Unite, arată un document obţinut de agenţia de presă Reuters.

Conform unui document pregătit pentru summitul UE din 24-25 septembrie, liderii ţărilor UE vor ca industria europeană să devină mai competitivă pe plan mondial şi să fie mai autonomă şi mai rezistentă, potrivit mediafax.ro.

Priorităţile Uniunii Europene sunt domenii precum sectorul digital şi tehnologiile ecologice, care ar urma să beneficieze de stimulente prin planul de relansare economică post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro.

Liderii UE vor cere ca eforturile UE să se concentreze pe proiecte precum Alianţa Europeană a Bateriilor, Internetul Lucrurilor şi Alianţa Hidrogenului Curat. De asemenea, liderii UE vor cere dezvoltarea de noi alianţe industriale, inclusiv pentru producerea de materii prime, microprocesoare, reţele de telecomunicaţii, industrii cu emisii reduse de dioxid de carbon şi Platforme industriale în sistem cloud.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img