vineri, 19 aprilie, 2024

Tatonari intre puterile lumii: americanii si rusii vorbesc de un nou tratat de tipul INF, dar care sa includa mai multe tari

Distribuie:

Publicat:

Rusia este pregătită să ia în considerare noi propuneri din partea SUA pentru a înlocui Tratatul INF care a fost suspendat cu un tratat mai vast care ar include mai multe ţări, a informat ministrul adjunct de Externe Sergei Ryabkov, scrie Reuters, informează News.ro.

 

Rusia a suspendat Tratatul INF în weekend după ce Washingtonul a anunţat că se va retrage în şase luni dacă Rusia va continua să încalce tratatul, acuzaţii negate de Moscova. Tratatul semnat în 1987 elimină rachetele cu rază intermediară din arsenalurile Rusiei şi Statelor Unite. Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că ar dori să organizeze discuţii pentru a crea un nou tratat.

„Bineînţeles că am văzut afirmaţia preşedintelui Trump privind un nou tratat care ar putea fi semnat într-o cameră frumoasă şi că acest tratat ar trebui să includă şi alte ţări”, a afirmat Ryabkov. „Aşteptăm cu nerăbdare ca această propunere să devină una concretă şi să fie pusă în scris”, a adăugat Ryabkov. El a precizat că SUA nu au trimis Moscovei nicio propunere concretă pentru un nou pact.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img