joi, 28 martie, 2024

Te-ai ingrasat in aceste zile? Iata cum sa slabesti rapid!

Distribuie:

Publicat:

Acum ca Pastele a trecut, a venit timpul sa revenim la stilul de viata sanatos si sa ne recapatam silueta dorita. Mai jos gasesti cateva sfaturi in privinta asta. Trebuie doar sa tii cont de ele, pentru inceput.

In primul rand, nu trebuie sa sari peste mese. O dieta sanatoasa inseamna trei mese principale si doua gustari. Pentru a ne mentine greutatea ideala, regula de a manca la ore fixe in fiecare zi se aplica si in cazul gustarilor.

Cele mai recomandate alegeri pentru gustari sanatoase sunt cele cu cotinut redus de zahar, grasimi si sare: fructele si legumele proaspete, lactatele, cerealele si semintele oleaginoase.

Evita sa mananci inainte de culcare. Cina trebuie servita cu 3-4 ore inainte de culcare si ar fi de preferat sa nu contina carbohidrati.

Consuma fructe cu masura si, preferabil, doar in prima parte a zilei.

Fa miscare de cate ori ai ocazia, nu doar la sala de fitness – mergi pe jos cat mai mult, iar daca job-ul tau implica statul pe scaun 8h/zi, iti recomand sa faci stretching timp de cateva minute, dupa fiecare ora. 

Inlocuieste dulciurile pe care le consumi de obicei sau cu care ai exagerat in ultimele zile cu ciocolata neagra. Este mult mai saraca in calorii si, in plus, iti mentine sanatatea inimii.

Atat timp cat consumi alimente sanatoase, te hidratezi foarte bine, iti faci timp pentru sport de cateva ori pe saptamana si, nu in ultimul rand, te odihnesti suficient, vei ajunge foarte repede la silueta dorita si, cel mai important, vei avea mai multa energie si vitalitate.

Iulian Dinu – Fitness Coach cu experienta de peste 10 ani & Fondator Fitness Education School

sursa: ziare.com 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img