joi, 28 martie, 2024

Te-ai intrebat de ce iti este frig mai tot timpul? Iata adevaratele motive pentru care iti este mereu frig

Distribuie:

Publicat:

Fie vara, fie iarna, nu scapati de senzatia de frig si parca orice ati face, mereu iese invingator.

Ei, bine, exisa explicatii si  sunt legate de carente. Iata trei dintre acestea:

Vitamina B12

Concentratia scazuta de vitamina B12 poate avea ca efect senzatia de frig in tot corpul. Rezolvarea poate fi gasita in dieta. Sursele cele mai importante au origini animal, dar nu este obligatoriu sa le consumati. Puteti completa regimul alimentar cu suplimente nutritionale.

Anemia

Anemia cauzata de lipsa de fier poate fi responsabila de o senzatie de frig acuta. Fierul este esential pentru globulele rosii, “misiunea” lor fiind sa transporte oxigenul la tesuturi si organe. Daca in organism nu exista suficient fier, globulele rosii nu mai reusesc sa-si indeplineasca functiile. Compensarea neajunsului se poate realiza prin alimente bogate in fier, precum legumele cu frunze verzi. Vitamina C ajuta, de asemenea,  la fixarea fierului.

Tiroida

O alta cauza poate fi functionarea defectuoasa a glandei tiroide. Glanda tiroida produce anumiti hormoni ce intervin in reglarea metabolismului si a termogenezei (mecanism care produce caldura in corp). Persoanele cu hipotiroidism sunt mai ”rele” de frig. din cauza deficitului de hormoni. In consecinta, apare oboseala, iar metabolismul este incetinit

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img