vineri, 19 aprilie, 2024

Te-ai intrebat vreodata ce mananca nutritionistii dimineata? Iata raspunsul

Distribuie:

Publicat:

Prima masa a zilei este esentiala, mai ales atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Specialistii spun ca persoanele care nu sar peste micul-dejun, mananca mai putin pe parcursul zilei.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi spune ca nu e nici vegetarian, nici carnivor. “Sunt omnivor si intotdeauna ascult de corpul meu si de nevoile sale. Iau trei mese pe zi, dintre care micul dejun este cea mai importanta. Dimineata mananc in decurs de o ora de cand m-am trezit alimente destul de consistente (oua, carne slaba, peste, ceapa si usturoi) si preparate de mine. Un exemplu de mic-dejun: supa japoneza miso cu leustean si paprika dulce si pulpa de pui la gratar cu mujdei de usturoi. Fara paine, doar cu salata verde semimurata”, spune expertul in nutritie Mencinicopschi.

“Imi incep activitatea trezindu-ma la ora 5,30 si micul-dejun de la care niciodata nu ma abat este format obligatoriu din iaurt si fulgi. Pe la 10,30-11 iau o gustare formata dintr-un baton din prune uscate, scortisoara, alune sau nuci.

Sambata si duminica, la mic dejun, am o omleta alba formata din 3-4 albusuri de ou foarte bine prajite pe teflon fara ulei, in care nu mai adaug nimic. De ani de zile toate mancarurile mele sunt foarte sarace in sare”, exlica profesorul Hancu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img