joi, 28 martie, 2024

Te ajuta apa cu gheata sa slabesti? Verdictul dat de specialisti

Distribuie:

Publicat:

Exista numeroase trucuri care promit sa te ajute sa pierzi in greutate, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela ca apa cu gheata accelereaza metabolismul si ajuta la topirea kilogramelor in plus.

Explicatia din spatele acestui mit este ca organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consuma calorii. insa efectul nu este nici pe departe cel asteptat, spun specialistii, potrivit digi24.ro, care citeaza Business Insider.

Originea acestui mit este intr-un raport SELF din 2003, al cercetatorilor germani, care sustineau ca persoanele care beau 2 litri de apa cu gheata isi cresc cu 30% numarul de calorii arse. insa studii recente efectuate cu masuratori mult mai precise arata ca, de fapt, se consuma doar cu 4,5% mai multe calorii. Adica 4-7 calorii la fiecare pahar de apa cu gheata baut.

“Per ansamblu, nu exista nicio diferenta. Este un lucru inutil asupra caruia sa mai petrecem timp. Daca vrei sa slabesti, bautul de apa cu gheata ar trebui sa fie pe locul 45 in topul prioritatilor”, spune nutritionistul Andy Bellatti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img