joi, 28 martie, 2024

Te-au invadat furnicile? Cum scapi de ele? Iata cateva solutii

Distribuie:

Publicat:

Momentul in care furnicile se inmultesc intr-un ritm uluitor, invadandu-ne casa ne dau batai de cap. Apar pe podea, in sertarul cu paine, la colturile ferestrelor, inclusiv in pat. Nu conteaza daca stai la casa la intr-un apartament de la etajul 9. Cum scapi de ele?

Nu le da motive sa intre. In primul rand, e bine sa te asiguri ca nu ai firimituri de mancare prin casa, ca toate alimentele sunt foarte bine acoperite, astfel incat sa nu emane miros. Inclusiv o mica pata de suc poate atrage furnicile. Daca ai animale de companie in casa si mancarea le sta la discretie, pune castronul cu mancare intr-un altul mai mare, cu apa. Daca furnicile vin spre mancare, se vor ineca in apa. Nici gunoiul nu trebuie tinut in casa mai mult de o zi.

Izoleaza casa. Daca descoperi gauri prin care intra furnicile, ar fi bine sa le astupi. Cea mai buna solutie este siliconul.

Otet de mere. Proprietatile antifungice si antiinsecticide ale otetului ajuta la eliminarea musuroaielor de furnici. Pune-l intr-o stica cu pulverizator si aplica-l cu incredere. Sau sterge podele cu o carpa inmuiata in apa si otet.

Catei de usturoi. Nu sunt preferatii furnicilor. Din acest motiv, imprastie-i prin locurile pe unde vezi ca ies furnici: colturile ferestrelor, rosturile de la gresie si faianta etc.

Piper negru. Presara-l la toate micile fisuri pe unde pot intra furnici. Rezultatele sunt uimitoare.

Menta. Este planta care distruge capacitatea de miros a furnicilor. Plaseaza frunze de menta intregi sau macinate la intrarile in casa si in colturile geamurilor.

Apa fierbinte. Este cel mai simplu si mai ieftin remediu. O poti turna peste furnici, dar numai in locuri cu gresie si faianta. Mobilierul si parchetul pot fi afectate. Daca localizezi cuibul de furnici, este foarte important sa torni apa fierbinte si sa il distrugi.

Scortisoara, foi de dafin, cafea. Nici aceste arome nu sunt pe placul furnicilor. Poti pune pe podea betisoare de scortisoara, foi de dafin, boabe de cafea sau poti aplica ulei de scortisoara in locurile afectate.

Acid boric. Amestecat cu zahar si apa, aplicat in zonele cu furnici, le omoara. Nici gandacii de bucatarie nu rezista acestei solutii.

Clor. O alta solutie care omoara furnicile este cea formata din apa si clor. Amesteca-le intr-o sticluta cu pulverizator si aplica peste furnici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img