marți, 23 aprilie, 2024

Te doare șoldul și nu știi de ce? Factorii care afectează nervii din această zonă

Distribuie:

Publicat:

Articulația șoldului poate să reziste mișcării repetate și în fața uzurii. Această articulație este cea mai mare din corp, iar oasele care o alcătuiesc se potrivesc perfect, într-un mod care permite mișcarea fluidă.

Durerea de șold este o problemă comună, de care se plâng foarte multe persoane și care poate fi cauzată de o paletă largă de probleme. Localizarea precisă a durerii de șold poate să ofere indicii valoroase despre cauza care stă la baza acelei dureri, potrivit doc.ro.

Simptomele durerii de șold

În funcție de boală sau afecțiunea care îți cauzează durerea de șold, este posibil să simți disconfort în anumite zone, cum ar fi:

• în coapsă;
• în interiorul articulației șoldului;
• în zona inghinală (vintre);
• în exteriorul articulației șoldului;
• în zona șezutului (fese).

Cauzele durerii de șold

Deși multe dintre cauzele durerii de șold pot apărea chiar din articulația șoldului, există numeroase structuri care se află în jurul șoldului și care pot fi, la fel de bine, sursa durerii resimțite de pacient.

Un traumatism este, de cele mai multe ori, cauza durerii de șold, însă orice sursă de inflamație poate cauza durere în zona șoldului. Durerea este unul dintre simptomele inflamației, alături de umflături, zona care emană căldură și apariția roșeții. Împreună, acestea sunt semnale și simptome care arată că poate să existe o problemă în zona șoldului.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img