sâmbătă, 11 mai, 2024

Te supără colonul? Încearcă acest remediu natural. Simplu și rapid de preparat

Distribuie:

Publicat:

Sindromul colonului iritabil este o afecțiune răspândită în întreaga lume care poate afecta dramatic stilul de viață al celor care se confruntă cu această problemă. Chiar și colonul iritabil într-o formă ușoară poate duce la apariția unor complicații cu efecte neplăcute în stilul de viață, dar și la apariția altor afecțiuni, mai grave.

Remediu natural pentru colon

Alimentația este cheia pentru o digestie bună și un sistem digestiv sănătos. Dacă te confrunți cu astfel de probleme (constipație, diaree, balonare, gaze, dureri abdominale), poți să încerci un remediu natural, ușor de preparat și foarte gustos în același timp.

Budincă de chia pentru sănătatea colonului

Ai nevoie de: 1/4 cană de semințe de chia; 1 cană de lapte de cocos light sau cu grăsimi, în funcție de preferințe și 1/2 lingura de miere.

Se amesteca semințele de chia, laptele de cocos și mierea într-un bol mic sau într-un borcan de sticlă și se lasă peste noapte la frigider.

A doua zi se scoate amestecul de la frigider și este gata de servit. În funcție de preferințe poți pune deasupra nuci și fructe proaspete.

Beneficiile semințelor de chia

Este bine să știi că semințele de chia sunt o sursă importantă de fibre, conțin antioxidanți, reduc nivelul colesterolului din sânge, sunt indicate în detoxifiere și digestie și au un efect benefic împotriva inflamațiilor.

28g de semințe de chia conțin substanțe nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grăsimi sănătoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnică recomandată de calciu, 30% din doza zilnică recomandată de magneziu, 27% din doza zilnică recomandată de fosfor.

În același timp, semințele de chia conțin o cantitate considerabilă de zinc, potasiu și vitaminele B1, B2 și B3.

Pentru problemele cu colonul este indicat și uleiul de măsline. O linguriță de ulei de măsline dimineața pe stomacul gol, sau seara înainte de culcare face minuni pentru digestie.

Principalele proprietăţi terapeutice ale uleiului sunt: laxative (fără să producă colici), colagoge, coleretice, emoliente, decongestionante hepatic, antiinfecţioase, cicatrizante, antirahitice, antianemice, antihelmintice, antiglicemiante şi anticolesterolice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img