marți, 16 aprilie, 2024

Teama de coronavirus – Svetlana Kuznetova nu va participa la US Open

Distribuie:

Publicat:

Jucătoarea rusă Svetlana Kuzneţova, câştigătoarea ediţiei din 2004, nu va participa la US Open, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

"Din cauza situaţiei nefavorabile, care a fost provocată de coronavirus … am luat decizia dificilă de a nu participa la US Open", a spus jucătoarea de 35 de ani, locul 32 WTA, într-un mesaj postat pe pagina ei de Instagram.

"Îmi pare rău pentru că aşteptam aceste turnee, dar pandemia a schimbat toate planurile. Sper ca situaţia din lume să devină mai stabilă pentru următoarele competiţii", a adăugat sportiva, care nu va participa nici la turneul de la Cincinnati.

Acest forfait se adaugă unui număr din ce în ce mai mare de jucătoare care au ales să nu participe la acest eveniment, programat între 31 august şi 13 septembrie. Astfel, australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, ucraineanca Elena Svitolina, locul 5 WTA, şi olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, au luat aceeaşi decizie.

La masculin, Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a renunţat, la fel ca elveţianul Stanislas Wawrinka, locul 17 ATP.

Federaţia Americană de Tenis a anunţat, luni, retragerile sportivei cehe Barbora Strycova, locul 31 WTA şi chinezoaicei Qiang Wang, locul 29 WTA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img