joi, 25 aprilie, 2024

Teapa cu o retea de magazine de cafea! O femeie de afaceri din Iasi a castigat bani frumosi pacalindu-si clientii

Distribuie:

Publicat:

O retea de chioscuri si magazine in care se comercializeaza specialitati din cafea ascunde in spate o mare teapa • O femeie de afaceri, care si-a deschis mai multe puncte de comercializare in Iasi, a reusit sa produca profituri nesperate cu acest business • In spatele vanzarilor stau insa numeroase tepe date clientilor si partenerilor de afaceri

Chioscul cu Cafea SRL este o companie din Iasi care detine mai multe chioscuri si magazine unde se comercializeaza specialitati din cafea si ceai, dar si alte produse de acest gen. Desi exista o concurenta mare la Iasi, afacerea deschisa in urma cu aproape doi ani de ieseanca Alina Mihaela Radeanu parea sa mearga mai bine decat spera, asta avand in vedere ca profitul companiei era aproape egal cu cel al cifrei de afaceri. Astfel, in primele luni de activitate, ieseanca producea un profit de 61.454 lei la o cifra de afaceri de doar 66.373 lei, iar in urmatorul an cifra de afaceri a SC Chioscul cu Cafea SRL devenea brusc 2.399.900 lei cu doar 4 angajati.

Surpriza a venit in momentul in care mai multe firme de distributie au anuntat ca au primit bilete la ordin din partea firmei SC Chioscul cu Cafea SRL, care nu aveau insa acoperire. Practic, patroana firmei din Iasi cumpara de la diverse firme de distributie marfa pe care o vindea in punctele din Iasi, insa pentru care nu platea aproape niciodata. Astfel, in vara acestui an, mai multe companii au deschis procese in instanta pentru a cere executarea silita pe motiv ca biletele la ordin nu aveau acoperire.

“Admite cererea de ordonanta de plata, astfel cum a fost precizata, formulata de creditoarea British American Tabaco Trading SA în contradictoriu cu debitoarea SC Chioscul cu Cafea SRL. Ordona debitoarei sa plateasca creditoarei în termen de 15 de zile de la comunicarea prezentei suma de 38357,11 lei, reprezentând contravaloare facturi fiscale, suma de 17726,78 lei cu titlu de penalitati de întârziere calculate pâna la data de 26.01.2017, precum si la plata de penalitati de întârziere în continuare, în cuantum de 0,15 la suta pe zi, pâna la achitarea debitului principal”, se arata intr-o sentinta a magistratilor de la Judecatoria Iasi.

Se vindea marfa pentru care nu se platea niciodata

Cateva sute de bilete la ordin fara acoperire au fost emise prin intermediul SC Chioscul cu Cafea SRL, care figureaza cu datorii semnificative avand in vedere bunurile din patrimoniul companiei. Datoriile totale ale firmei din Iasi sunt de 740.689 lei, iar majoritatea reprezinta contravaloarea unor marfuri neachitate. Astfel, Grupul de Distributie ETA a livrat marfuri a caror facturi fiscale sunt in valoare de 238.360 lei si care nu au fost platite niciodata de Chioscul cu Cafea SRL. 

Totodata, Simba Invest a livrat marfa in baza cotnractului 2894/28.12.2015 in valoare de 104.255 lei catre distribuitorul iesean de cafea, insa marfa nu a fost achitata niciodata. In astfel de situatii au fost puse si companiile Romaqua Group, Quatro Group, Inter Uno SRL, dar si British American Tabaco, care trebuie sa recupereze de la firma ieseana o suma de 62.525 lei. Totalul datoriilor inregistrate de Chioscul cu Cafea SRL sunt de 757.738 lei, majoritatea reprezentand contravaloarea unor marfuri neachitate de patronul firmei. 

Totodata, IFN Romcom SA are de recuperat 198.037 lei de la SC Chioscul cu Cafea SRL, iar DGRFP – Finantele Publice Iasi 114.285 lei, reprezentand impozite si taxe datorate bugetului de stat. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img