joi, 18 aprilie, 2024

Teatru politic intre PNL si ALDE

Distribuie:

Publicat:

De circa doua zile exista zvonul ca presedintele Klaus Iohannis si lideri ai PNL incearca sa incropeasca o majoritate pe care sa o contrapuna majoritatii PSD. Presedintele Klaus Iohannis a inceput tatonarile urmand ca apoi liderii PNL sa vina si sa ofere.

Daca presedintele Klaus Iohannis nu a avut incotro si a trebuit sa recunoasca intalnirea cu Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, liderii PNL au negat orice tip de contacte si au marsat pe ideea ca seful Senatului Romaniei liciteaza doar pentru a creste miza la negocierile pentru formarea noii majoritati cu PSD. Posibil sa fie si asta, dar sursele noastre sustin ca intalnirile chiar au avut loc si ofertele clare au existat.

Potrivit surselor noastre co-presedintele Daniel Constantin ar fi avut o intalnire cu Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL chiar ieri, iar co-presedintele Calin Popescu Tariceanu a fost abordat telefonic in mai multe randuri si nu numai de mai multi liberali printre care si Marian Petrache, secretarul general interimar al PNL.

Din informatiile noastre confirmate si public, cei pomeniti mai sus din partea PNL nu au avut nici un mandat in acest sens, dar discutiile au fost in sensul in care PNL si ALDE urmau un proces de apropiere si apoi de fuziune cu promisiunea ca functia de presedinte era blocata pentru Calin Popescu Tariceanu.

Practic iesirea de la Palatul Cotroceni din aceasta saptamana nu mai pare asa bizara daca tinem cont ca intre timp presedintele Klaus Iohannis se intalnise deja cu cei doi co-presedinti ai ALDE, dar si cu liderul PMP Traian Basescu. S-a sperat pana in ultima clipa ca intr-un fel sau altul ALDE va fi decuplat de PSD.

PS: Tatonati pentru mozaicul gandit la Cotroceni au fost si liderii UDMR care nu ar fi refuzat ideea, dar care s-au aratat sceptici la fel ca si liderul Minoritatilor Nationale care nu s-a sfiit sa isi arate neincrederea chiar de la Cotroceni cand a spus ca el nu vede posibila o alta majoritate decat in jurul PSD.

Articol preluat de pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img