sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Temperaturi extrem de ridicate pentru urmatoarele zile in Romania

Distribuie:

Publicat:

Vremea va fi mult mai caldã decat in mod obisnuit la aceastã datã.

Sambata (14 aprilie)

Cerul va fi variabil, cu innorãri temporar accentuate, averse si descãrcãri electrice in Carpatii Orientali, Meridionali si local in Moldova si in Transilvania. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri temporare in sudul Banatului si de scurtã duratã, asociat averselor, si in celelalte zone, potrivit Meteoplus.

 

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 26 de grade, mai scãzute in zona litoralã, unde se vor inregistra intre 14 si 18 grade, iar cele minime, in general, intre 4 si 14 grade. Dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceatã.

Duminica (15 aprilie)

Vremea va fi predominant frumoasã si mult mai caldã decat in mod obisnuit in aceastã perioadã, in majoritatea zonelor tãrii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 grade in sudul litoralului si 28 de grade in Dealurile de Vest, iar cele minime, in general, intre 4 si 14 grade. Cerul va fi variabil, cu innorãri dupã-amiaza in zona montanã, unde izolat vor fi conditii pentru ploi de scurtã duratã, iar noaptea in regiunile vestice si sud-vestice, unde pe arii restranse vor fi averse si descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in sud-vestul, sudul, estul tãrii si la munte. In zonele joase vor fi conditii de ceatã.

Luni (16 aprilie)

Vremea va fi deosebit de caldã in regiunile din interiorul arcului carpatic, in timp ce in restul teritoriului valorile termice se vor situa usor peste cele caracteristice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 de grade, mai coborate in zona litoralului, unde se vor situa intre 10 si 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, mai scãzute in depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele innorãri in sud-vest unde izolat si trecãtor vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vantul va sufla slab panã la moderat, cu intensificãri trecãtoare pe crestele montane, iar pe parcursul zilei si in sud-vestul, sudul si sud-estul tãrii. Dimineata si noaptea, in special in zonele extracarpatice, va fi ceatã.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img