sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Tensiuni în creștere între echipa lui Joe Biden și experții de la CDC: a treia zonă încinge spiritele

Distribuie:

Publicat:

Înalți oficiali de la Casa Albă și FDA spun că CDC reține datele critice necesare dezvoltării planului de rapel.

Oficialii de top din echipa lui Biden se confruntă din ce în ce mai mult cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în timp ce administrația americană presează să se înceapă distribuirea pe scară largă a dozelor de rapel până pe 20 septembrie, relatează POLITICO.

În întâlnirile și conversațiile din ultima lună, înalți oficiali ai grupului operativ Covid-19 de la Casa Albă și ai Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) au acuzat în mod repetat CDC că au reținut datele critice necesare dezvoltării planului de vaccinare de rapel – amânând lucrările la următorul pas al campaniei prezidenţiale de vaccinare a lui Joe Biden și îngreunarea stabilirii așteptărilor clare pentru public.

Un episod deosebit de frustrant a avut loc luna trecută, au spus doi oficiali, când agenția a părut să respingă public planul administrației de a oferi stimulente tuturor adulților. Directorul CDC, Rochelle Walensky, s-a alăturat celorlalți oficiali de top din domeniul sănătății Biden la semnarea unei declarații de profil înalt pe 18 august, susținând abordarea. Însă mai puțin de două săptămâni mai târziu…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img