miercuri, 24 aprilie, 2024

Teodor Melescanu l-a primit pe ambasadorul agreat al Egiptului la Bucuresti

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Afacerilor ExterneTeodor Melescanu, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul agreat al Republicii Arabe Egipt in Romania, Salah El-Din A. El-Sadek Ahmed, in vederea prezentarii copiilor scrisorilor de acreditare, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
In cursul intrevederii, seful diplomatiei romane a trecut in revista stadiul si perspectivele relatiilor bilaterale. De asemenea, in contextul apropiatei reuniuni a comisiei mixte romano-egiptene, a propus implementarea unor mecanisme eficiente de cooperare intre sectoarele de afaceri ale celor doua tari, inclusiv prin contacte directe intre Camerele de Comert si asociatiile de afaceri, pornind de la complementaritatea economiilor celor doua tari, care sa conduca la amplificarea volumului schimburilor comerciale bilaterale, precizeaza sursa citata.

La randul sau, ambasadorul Salah ElDin A. ElSadek Ahmed a salutat relatia speciala de prietenie existenta intre Romania si Egipt si care, in decursul celor 111 ani de la stabilirea raporturilor diplomatice, a evoluat permanent si s-a adaptat realitatilor in continua schimbare din ambele tari. A reconfirmat interesul partii egiptene pentru aprofundarea relatiei pe care Republica Araba Egipt o are cu Romania, atat in plan bilateral, cat si in cadrul dialogului sau cu UE, prilej cu care a transmis interesul autoritatilor de la Cairo pentru intensificarea dialogului, menit a consolida raporturile de cooperare existente intre cele doua tari. De asemenea, a exprimat dorinta de a contribui, in continuarea eforturilor predecesorului sau, la consolidarea relatiilor bilaterale in sfera politica si economica.
Seful diplomatiei romane i-a urat succes ambasadorului egiptean in indeplinirea mandatului si l-a asigurat de intregul sprijin al MAE in desfasurarea activitatii sale in Romania, mai arata MAE.

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img