marți, 23 aprilie, 2024

Terapia care permite organismului să se vindece singur

Distribuie:

Publicat:

Terapia Bowen, numită și terapia Bowtech, a luat naștere în anii 1950, devenind până astăzi una dintre cele mai apreciate forme de medicină alternativă.

Australianul Tom Bowen a pus bazele unei tehnici de vindecare prin atingere și echilibrare, pornind de la ideea că organismul uman se poate reface singur, dacă este suficient de relaxat și i se acordă timpul necesar. Acesta a lucrat la început în special cu sportivi de performanță, însă vestea rezultatelor uimitoare pe care le obținea s-a răspândit rapid.

Deși nu avea pregătire medicală și lucra doar din dorința de a ajuta oamenii, pentru că ajunsese la peste 13.000 de pacienți pe an, a decis să aleagă câțiva ucenici pe care să îi învețe tehnica Bowtech și care să poată practica mai departe această meserie.

Deși există cercetări științifice minime asupra eficacității acestei terapii, iar beneficiile sale pretinse sunt în principal anecdotice, oameni din întreaga lume continuă să încerce terapia Bowen pentru o gamă largă de afecțiuni, mai ales dureri de spate, de cap, de gât, leziuni la genunchi, stres, depresie și chiar și tulburări gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil, potrivit doc.ro.

Ideea de bază a terapiei Bowen

Terapia Bowen are la bază teoria conform căreia, de-a lungul evoluției, organismul uman și-a creat toate instrumentele necesare supraviețuirii. Din punct de vedere biologic, corpul poate lupta împotriva bolilor și se poate apăra de acestea, dacă nu îi periclităm activitatea normală prin intervenții abuzive. Practic, dacă ducem un stil de viață sănătos și îl ajutăm să se vindece natural, nu vom suferi niciodată de afecțiuni grave.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img