vineri, 29 martie, 2024

Terapia minune pentru sănătatea gurii: Extrage bacteriile din gură și chiar din gât

Distribuie:

Publicat:

Mestecatul uleiului, terapia minune pentru sănătatea orală. Un obicei simplu care îți poate schimba viața.

Un stravechi remediu ayurvedic pentru sanatatea orala si detoxifiere este mestecatul uleiului sau oil pulling. El implica utilizarea uleiurilor pure ca agenti pentru extragerea bacteriilor, fungilor si altor organisme daunatoare din gura, dintre dinti, gingii si chiar din gat.

Specialistii recomanda uleiul de susan, datorita continutului important de antioxidanti, tocoferoli si fenoli care ajuta la stimularea circulatiei. Poate fi folosit, insa, cu succes si uleiul de masline, cocos sau cel de floarea soarelui. Important este sa fie uleiuri obtinute prin presare la rece.

Mestecatul uleiului. Cum se face?

Se ia o lingurata de ulei, nu chiar cu varf de la inceput. Daca mergeti pe varianta uleiului de cocos, e bine de stiut ca acesta devine lichid la temperaturi mai mari de 24 de grade.

Plimbati/mestecati uleiul in gura pret de 15-20 de minute. Procedura trebuie facuta cu calm, fara incordare si nervi; impingeti cu limba uleiul in gura, inainte si inapoi, treceti-l printre dinti.
In toata acesta perioda va puteti vedea linistiti de activitatile din fiecare dimineata, avand doar grija sa il treceti peste dinti si gingii.
Sfat important: nu il inghititi, are destul de multe toxine incat sa se tranforme dintr-un ritual benefic in unul mai putin sanatos.
Dupa 20 de minute, scuipati uleiul. Cotinutul ar trebui sa fie unul laptos si destul de apos. Acest lucru demonstreaza ca uleiul a fost mestecat suficient de mult incat sa-si fi facut treaba.

Curatati gura cu apa rece si apoi periati-va dintii.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img