vineri, 29 martie, 2024

Terapii alternative pentru o viata fara stres

Distribuie:

Publicat:

In lumea agitata in care traim azi, putin cred ca o viata fara stres mai poate fi posibila. Dar tocmai pentru ca stresul este cea mai grava problema cu care se confrunta omenirea la ora actuala s-au facut studii si cercetari si astfel au fost descoperite foarte multe tehnici de combatere a stresului si imbunatatire a formei fizice. Yoga este o practica veche, indiana care promoveaza sanatatea si relaxarea printr-o succesiune de pozitii fizice si exercitii de respiratie care ne ajuta sa ne imbunatatim forma fizica , sa fim echilibrati si flexbili. Yoga ajuta la scaderea nivelului de colesterol si scade tensiunea arteriala. Printr-o combinatie de Yoga si meditatie intr-un program de 6 saptamani stresul va fi redus definitiv.

Tai Chi este o forma de exercitiu chinezesc poate reduce stresul, mari puterea, previne imbatranirea. Aceasta tehnica provine din arterele martiale, presupune multe miscari executate incet si gratios. Autohipnoza Este o forma foarte profunda de relaxare. Metoda combina de regula tehnici de relaxare cu vizualizarea si imagistica pentru a induce o stare hipnotica, in esenta o stare de relaxare.

Masajul – pe langa reducerea stresului, terapia prin masaj poate fi folosita si la ameliorarea unor boli si afectiuni grave. Unii specialisti spun ca masajul poate face mai mult decat sa elibereze temporar o durere si poate chiar activa sistemul imunitar. 
In plus, nu toata lumea realizeaza ca dezordinea si dezorganizarea din jur influenteaza starea psihica si provoaca o stare de agitatie si stres. Din fericire dezordinea poate fi controlata, asezand in permanenta lucrurile la locul lor si mentinand ordinea in jur. Dar, una dintre cele mai eficiente modalitati de reducere a stresului este sa vorbiti despre propriile sentimente cu o persoana de incredere. Acest lucru va poate ajuta la detasarea de probleme si la detensionarea unei situatii stresante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img