vineri, 26 aprilie, 2024

Termometrul: cum să-l dezinfectezi și de ce fiecare membru al familiei ar trebui să aibă unul

Distribuie:

Publicat:

Termometrul este gazdă de bacterii și infecții care se pot transmite cu ușurință. Dacă este spălat și dezinfectat, reduci riscul de infectare.

Termometrul este esențial în kit-ul medical nelipsit din orice casă, mai ales că trăim într-o perioadă în care principalul simptom cu care ne putem confrunta din cauza gripei, răcelii și noului coronavirus este febra. Totodată este foarte important să avem grijă să evităm răspândirea germenilor între membrii familiei. Termometrele sunt potențiale gazde de bacterii și infecții care se pot transmite cu ușurință. Înainte și după folosirea lui, dacă este spălat și dezinfectat, reduci riscul de infectare.

Cum să dezinfectezi termometrul

Înainte de a dezinfecta termometrul și de a-l folosi, asigură-te că ai mâinile spălate cu apă și săpun sau dezinfectate cu un dezinfectant de mâini. În cazul în care ai un termometru digital folosește un tampon din bumbac îmbibat în alcool cu care să-l ștergi, dar evită ecranul digitalizat. Produsele cu un nivel de 60% sau peste 60% alcool sunt mai eficiente în eliminarea virusurilor și bacteriilor, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC). Înainte de a-l pune la loc sau de a-l folosi, lasă-l câteva minute să se usuce. Același lucru poți face și cu termometrul obișnuit.

Poate fi folosit de mai multe persoane?

Cea mai bună și igienică practică este aceea ca fiecare membru al familiei să aibă propriul termometru. Dacă acest lucru nu este posibil, da, dispozitivul poate fi folosit de mai multe persoane câtă vreme este dezinfectat corespunzător. Se recomandă dezinfectarea atât înainte de a fi folosit, cât și după, chiar dacă persoana care l-a utilizat are o temperatură normală. Dezinfectarea termometrului este, de asemenea, esențială mai ales în cazul copiilor, pentru că ei sunt predispuși răspândirii germenilor, motiv pentru care răcesc destul de des, mai ales că nu au o imunitate puternică.

Cntinuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img