joi, 28 martie, 2024

TEROARE! Coreea de Nord ameninta SUA cu rachete NUCLEARE

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a avertizat miercuri ca este pregatita sa efectueze un tir cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), in contextul in care Washingtonul a anuntat anterior un test reusit de interceptare a unui astfel de dispozitiv, relateaza France Presse, potrivit Agerpres. SUA au afirmat marti ca o racheta lansata de la baza Vandenberg de fortele sale aeriene din California au “interceptat cu succes o racheta balistica intercontinentala tinta”, fara incarcatura nucleara, pentru ca a fost un test, ce a fost trasa de la baza Reagan Test Site din insulele Marshall, in Oceanul Pacific. La randul sau, Phenianul si-a multiplicat tirurile cu rachete in cadrul programului care vizeaza dotarea Coreii de Nord cu rachete balistice intercontinentale cu focoase nucleare care ar putea atinge teritoriul continental american si a-si creste astfel capacitatea de descurajare. 

“Suntem pregatiti sa lansam ICBM, nu conteaza unde, nu conteaza cand, la ordinul comandantului suprem (Kim Jong-Un)”, afirma Rodong Sinmun, organul de presa oficial al partidului unic la putere la Phenian.  “SUA trebuie sa stie ca afirmatia noastra potrivit careia putem transforma in cenusa salasul diavolului cu armele noastre nucleare nu este o vorba spusa in vant”, adauga ziarul. 
Phenianul a confirmat marti ca a procedat in ajun la un nou tir cu racheta, care a cazut in mare in zona economica exclusiva a Japoniei, suscitand condamnari internationale pe fondul escaladarii tensiunilor in regiune. Este vorba de al treilea tir nord-coreean in trei saptamani si al 12-lea de la inceputul anului, in timp ce numeroase rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului continuarea programelor sale balistic si nuclear, iar Washingtonul ameninta cu o interventie militara in aceasta tara.  Purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, a afirmat marti ca testul american de interceptare a ICBM nu a fost efectuat marti ca raspuns la recentele teste nord-coreene, dar ca “in general, Coreea de Nord este unul dintre motivele pentru care noi avem aceasta capacitate”. “Ei continua sa efectueze teste, ca in weekend, si recurg la un discurs periculos, sugerand ca ar putea lovi teritoriul SUA”, a afirmat acelasi reprezentant al Ministerului Apararii american.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img