vineri, 19 aprilie, 2024

Terorist ISIS prins in Republica Moldova! Se apropie pericolul jihadist de Romania?

Distribuie:

Publicat:

Un cetatean moldovean suspectat ca ar fi simpatizant al retelei teroriste Stat Islamic a fost arestat preventiv in Republica Moldova, anunta Serviciul pentru Informatii si Securitate (SIS), citat de Publika.md.

Militantul islamist, in varsta de 29 de ani, a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute, iar luni a fost plasat in arest preventiv. Suspectul se afla in vizorul serviciilor secrete de mai bine de doi ani. Potrivit SIS, islamistul avea pregatirea necesara pentru a comite un atac terorist. “Individul a creat o platforma de comunicare in reteaua Facebook cu denumirea «Adept al Stat Islamic». Posta fotografii, inregistrari video cu diferite activitati extremiste si teroriste. Instiga la actiuni de finantare a acestei organizatii teroriste”, a declarat procurorul Denis Rotaru.

Serviciul moldovean pentru Informatii si Securitate a lansat un apel la vigilenta, indemnand cetatenii sa raporteze cazuri de persoane care promoveaza ideologia retelei teroriste Stat Islamic. Numerosi islamisti moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai retelei teroriste Stat Islamic au revenit in Republica Moldova, a anuntat la sfarsitul anului 2015 Anatol Salaru, ministrul moldovean al Apararii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img