miercuri, 27 martie, 2024

Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri globali, ia in calcul sa concedieze 15.000 de angajati de la supermarketurile pe care le detine in Marea Britanie

Distribuie:

Publicat:

Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri globali, ia în calcul să concedieze 15.000 de angajaţi de la supermarketurile pe care le deţine în Marea Britanie, informează duminică mai multe publicaţii din Anglia, care citează un raport, relatează Mediafax.

Concedieriile ar putea fi provocate de o altă decizie aparent surprinzătoare a englezilor: desfiinţarea raioanelor de peşte, carne proaspătă şi delicatese, precum şi micşorarea celor de brutărie. Planul este ca toate aceste raioane să fi înlocuite cu maşini de vending, iar măsura vizează 732 de magazine.

Prin adoptarea acestor măsuri, Tesco şi-ar reduce o parte din cheltuieli, ţinta fiind, ca alături de alte măsuri, să taie din costuri 1,5 miliarde de lire sterline (1,74 miliarde de euro), astfel încât să reintre pe profit, după aproape cinci ani. Pentru a-şi atinge ţinta, planul include concedierea unora dintre managerii de magazine.

Anul trecut, retailerul englez a concediat 1.700 de angajaţi, majoritatea fiind din middle management, şi a închis un call center din Cardiff (Scoţia), unde lucrau 1.100 de persoane.

Citește și: Tragedie la o nuntă în Peru: cel puțun 15 morți și 34 de răniți, după ce un torent de noroi și pietre a lovit un hotel

Tesco este cel mai mare angajator din sectorul privat din Anglia, având 300.000 de angajaţi, în peste 3.400 de magazine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img