joi, 28 martie, 2024

Tesla: Compania a livrat primul camion electric Semi. Nu se cunosc informațiile referitoare la produție sau preț

Distribuie:

Publicat:

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a livrat primul camion electric Semi al companiei către PepsiCo, fără a oferi previziuni actualizate pentru preţul camionului, planurile de producţie sau cantitatea de marfă pe care ar putea-o transporta, transmite Reuters, citat de news.ro.

Musk, care a apărut pe scenă la un eveniment organizat joi la uzina Tesla din Nevada, a spus că Semi va reduce emisiile de pe autostradă, va depăşi modelele diesel existente în ceea ce priveşte puterea şi siguranţă şi va dezvolta o tehnologie de încărcare rapidă pe care Tesla o va folosi la viitoarea camionetă Cybertruck. „Dacă eşti un şofer de camion şi vrei cel mai tare camion de pe şosea, ăsta este”, a spus Musk, menţionând că au trecut cinci ani de când Tesla a anunţat că dezvoltă camionul complet electric.

Cu toate acestea, experţii din industrie rămân sceptici că camioanele electrice cu baterii pot suporta efortul de a transporta încărcături grele pe distanţe de sute de mile, din punct de vedere economic.

La prima prezentare a unui produs Tesla a lui Musk de la preluarea Twitter – o achiziţie despre care unii investitori se îngrijorează că a devenit o distragere a atenţiei – compania nu a anunţat preţul pentru Semi, nu a oferit detalii despre variantele camionului şi nici nu a furnizat o prognoză pentru livrările către PepsiCo sau alţi clienţi.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img