News Flash:

Tesla va primi o finantare publica de cel putin 1 miliard de euro in Germania

2 Februarie 2021
255 Vizualizari | 0 Comentarii
media 153302198903194600

Producătorul american de vehicule electrice Tesla urmează să primească o finanțare publică de cel puțin 1 miliard de euro în Germania pentru înființarea unei fabrici de baterii lângă Berlin, a informat luni Business Insider, citat de Reuters.

Uniunea Europeană a aprobat săptămâna trecută un plan care include acordarea unui ajutor de stat către Tesla, BMW și altor companii pentru a sprijini producția de baterii pentru vehicule electrice și pentru a ajuta blocul să își reducă importurile din China, potrivit agerpres.ro.

Aprobarea de către UE a proiectului european de inovare a bateriei în valoare de 2,9 miliarde de euro, care include mai mult de 40 de companii, urmează lansării în 2017 a Alianței europene a bateriei pentru a sprijini industria.

Business Insider a citat surse guvernamentale germane spunând că Tesla va primi subvenții de peste 1 miliard de euro de la guvernul federal și landul Brandenburg, unde se construiește fabrica Tesla.

O purtătoare de cuvânt a ministerului economiei germane a declarat că nu este încă clar cât de mult sprijin federal va primi Tesla.

Decizia finală cu privire la valoarea exactă a subvenției pentru Tesla va fi luată peste câteva săptămâni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0792 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025653 (s)