vineri, 29 martie, 2024

«Testamentul» Adrianei Iliescu lasat fiicei ei: «Nu ai voie sa…»

Distribuie:

Publicat:

Cea mai batrana mama din lume, Adriana Iliescu, are idei preconcepute si este foarte stricta atunci cand vine vorba despre educatia fiicei sale. Mai mult, «doamna profesoara» i-a creionat deja adolescenta fiicei sale. In 2005, Adriana Iliescu a adus pe lume o fetita, la varsta de 62 de ani, dupa o inseminare artificala. Ea a nascut in conditii optime, iar Eliza a primit nota zece la nastere. Gestul profesoarei de a deveni mama la o varsta atat de inaintata a fost indelung criticat de o tara intreaga. Au trecut 11 ani de atunci, iar cele doua – mama si fiica – au o relatie extraordinara si au grija una de cealalta.

Eliza are note excelente la scoala si adora sa citeasca. Constienta ca ar putea muri oricand, Adriana Iliescu si-a invatat deja fiica sa aiba singura grija de ea. Potrivit varstei sale, femeia, de meserie profesor universitar, este foarte stricta si are idei preconcepute atunci cand vine vorba de educatia si viitorul fiicei sale. Drama din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 60 de persoane, au facut-o pe «doamna profesoara» sa fie si mai stricta. Cum Eliza paseste cu pasi repezi spre adolescenta, mama ei are de gand sa mai traiasca mult timp de acum incolo si sa ii vegheze pasii: «Nu imi voi lasa fiica in club, nu are ce sa caute, nu e de nasul ei. Acolo iti poate pune cineva ceva in bautura, este un loc al pierzaniei, al dezmatului. Eliza va merge la vals, la dansuri de societate».

«Dupa ce va deveni majora va putea avea un prieten, insa, daca am sa mai fiu atunci, va trebui sa il cunosc si sa imi dau acordul. Asa am fost crescuta eu si asa vreau sa traiasca si ea. De aceea nici nu o invat cu telefon, cu calculator. Un copil trebuie sa creasca printre carti, nu printre jocuri violente, care nu iti dezvolta cu nimic inteligenta, personalitatea. Poftim, iata ce s-a intamplat in clubul Colectiv. Ce cauta acolo un copil de clasa a noua, la ora 23, cand ar trebui sa fie acasa, in pijamale, citind cateva pagini inainte de culcare?», a declarat cea mai batrana mama din Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img