News Flash:

Testamentul lui Ceausescu care ar putea imbogati Romania: Valoreaza 1 miliard de dolari

10 Octombrie 2014
1549 Vizualizari | 1 Comentarii
Potrivit testamentului lui Nicolae Ceausescu, tari precum Africa, Asia sau America Latina ar avea de achitat Romaniei o datorie de peste 1 miliard de dolari, bani care ar intra la bugetul statului, daca ar fi recuperati.

In total, tara noastra are de recuperat peste un miliard de dolari.

69 de milioane de dolari. Atat a recuperat, anul trecut, statul roman din creantele pe care 12 state ni le datoreaza de mai bine de 30 de ani. In 2014, guvernul spera sa obtina mult mai mult. Cea mai mare datorie catre Romania o are Irakul. Tara ar fi trebuit sa ne returneze peste 2 miliarde de dolari, bani pe care Ceausescu i-a dat pentru constructia drumurilor si cailor ferate din Irak. In urma negocierilor, suma s-a redus la 770 de milioane de dolari. Banii ar urma sa fie incasati pana in anul 2028.

Si acordul cu Mozambic, de la care tara noastra are de recuperat 14 milioane de dolari, a fost semnat pe o perioada mai mare. Rambursarea ar urma sa se desfasoare pe o perioada de 23 de ani incepand chiar de anul acesta, potrivit antena3.

Romania a mai incheiat acorduri privind recuperarea datoriilor si cu Republica Nord Coreeana, Congo sau Guineea. Nu toate statele isi platesc, insa, ratele. E si cazul Coreei de Nord care ne datoreaza 550 de milioane de dolari. Autoritatile de acolo nu au respectat acordul.

Si Cuba ar trebui sa returneze Romaniei peste 33 de milioane de dolari, dar refuzat orice negociere privind plata datoriei. Nici cu alte tari ca Sudan sau Libia nu au inceput negocierile. Si de acolo avem de recuperat aproape 250 de milioane de dolari

africa asia america latina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1002 (s) | 35 queries | Mysql time :0.027813 (s)