miercuri, 24 aprilie, 2024

Testiculele ii fac pe barbati mai vulnerabili la coronavirus, provocand o rata mai mare de deces

Distribuie:

Publicat:

Coronavirusul se refugiază în testicule. Bărbații prezintă un risc mai mare de deces și recuperare lentă in urma infectiei cu coronavirus, arata toate statisticile. Un studiu insa a descoperit că proteinele găsite în testicule ajută coronavirusul să rămână activ mult mai mult timp la pacienții de sex masculin.

Pandemia, care provine din regiunea Wuhan din China, a infectat peste 2,4 milioane de oameni și a ucis mai mult de 165.000 din populația globală.

Coronavirusul se refugiază în testicule

Studiul care studiază recuperarea a 68 de pacienți cu coronavirus din Mumbai a constatat că cantitatea mai mare de proteine, numită enzimă de conversie a angiotensinei 2 sau ACE2, produsă de testicule, duce la rata lentă de recuperare la pacienții de sex masculin.

Conform New York Post, coronavirusul se atașează de o proteină ACE2 prezentă în organism. Deși ACE2 este prezentă și în plămâni și tractul gastro-intestinal, glandele masculine o produc într-un ritm mai mare.

Studiul a descoperit că virusul rămâne în testicule o perioadă mai lungă în comparație cu alte părți ale corpului, deoarece glandele sexuale masculine sunt separate de sistemul imunitar, provocând astfel întârzierea recuperării.

Studiul, publicat pe MedRxix, a fost realizat de dr. Aditi Shastri, oncolog la Centrul Medical Montefiore, cu sediul în Bronx, și Dr. Jayanthi Shastri, din Mumbai, un microbiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Kasturba.

Numind testicule drept „rezervoare” pentru virus, autorii au spus: „Expresia ridicată a ARN ACE2 și a proteinei din testicule duce la ipoteza că rezervoarele virale testiculare pot exista și joacă un rol în persistența virală și ar trebui să fie cercetate în continuare de către clinici mai mari.

Studiile au descoperit o rată de deces mai mare a bărbaților din cauza virusului

Cercetătorii au descoperit că „timpul mediu pentru pacienții de sex feminin pentru a elimina virusul a fost de patru zile.

Potrivit unei cercetări realizate de Office for National Statistics (ONS), rata de deces a coronavirusului la bărbații din Marea Britanie este de 1.728,2 la 100.000 aproape dublu față de femei, care se situează la 840,9 la 100.000.

Într-un raport publicat de New York Times, s-a constatat că, deși ambele sexe sunt infectate aproape în egală măsură, bărbații sunt mai susceptibili să moară decât femeile, cu o rată de deces de 2,8% la bărbați și 1,7% în rândul femeilor.

Science Times a raportat că în timpul focarelor SARS și MERS, cauzate de un alt tip de coronavirus, bărbații au suferit mai mult. Un studiu realizat în „Chronicles of Internal Medicine” a declarat că, deși femeile aveau o rată mai mare de infecție cu SARS în 2003, bărbații au înregistrat o rată a decesului cu 50% mai mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img