joi, 25 aprilie, 2024

Testul care te ajuta sa iti dai seama daca suferi de o boala la plamani: Implica degetele

Distribuie:

Publicat:

Bolile respiratorii, atacul cerebral, nutriția deficitară, bolile cardiovasculare, problemele articulare sunt afecțiuni care pot fi deslușite cu ajutorul degetelor de la mâini și de la picioare.

„Degetele vorbesc. De cele mai multe ori, reflectă primele starea generală de sănătate a unei persoane. Astăzi, cu atâtea analize, RMN, CT(computer tomgraf), ecografii, foarte puțini medici se mai uită la degete”, a declarat dr. Michael Nirenberg, medic podiatru (specializat în tratamentul gleznelor și picioarelor).

Infecție plămâni simptome. Boli pulmonare

Persoanele care au unghiile bombate sunt predispuse la boli pulmonare, precum emfizemul sau chiar cancerul pulmonar, potrivit specialiștilor de la Mayo Clinic. Ca o consecință a acestor boli, aerul rămâne blocat în plămâni, ducând la oxigenarea defectuoasă a extremităților. Astfel, vârfurile degetelor se umflă, iar unghiile capătă formă de bulbi.

Medicii au descoperit o boală gravă după ce o femeie a mers la consultație îngrijorată de forma „urâtă” a unghiilor sale. Ea a primit însă un diagnostic pentru care nu era pregătită: cancer la plămâni.

Potrivit cercetătorilor britanici, acest simptom apare în mai mult de 35% dintre cazurile de cancer la plămâni, așa că oricine poate face acasă un test simplu.

Testul implică alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni, potrivit Huffington Post.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img