News Flash:

Tichetele sociale pentru gradinita, APROBATE. 50 de lei pentru copiii din familii defavorizate

21 Ianuarie 2016
2173 Vizualizari | 1 Comentarii
Legea prevede acordarea de tichete in valoare de 50 de lei copiilor care provin din familii defavorizate pentru a stimula participarea acestora la invatamantul prescolar. Astfel ca, 11.000 de copii vor beneficia de aceasta masura, iar costurile se ridica la 39 milioane lei, potrivit Mediafax.

Proiectul prevede ca in scopul stimularii participarii in invatamantul prescolar a copiilor din familii defavorizate, al cresterii accesului la educatie a acestora, se instituie stimulentul educational sub forma unor tichete sociale.

Finantarea acordarii stimulentului educational se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu acesta destinatie.

Tichelele se emit de unitati autorizate de Ministerul Finantelor. Valoarea nominala a tichetelor se raporteaza la indicele social de referinta si este de 0,1 IRS, adica 50 de lei. Din aceste tichete se vor putea cumpara produse alimentare, de igiena, imbracaminte si rechizite.

Stimulentele educationale se acorda copiilor din familii defavorizate daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

– varsta minima a copilului este de 3 ani, implinita oricand pe parcursul anului scolar curent – copiii pot fi inscrisi la gradinita si inainte sa implineasca varsta de 3 ani, daca spatiul o permite, dar devin eligibili in luna in care implinesc varsta de 3 ani;

– varsta maxima a copilului este de 6 ani, impliniti dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent;

– venitul lunar pe membru de familie este de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura.

Conditia principala pentru acordarea acestui ajutor este frecventa zilnica la gradinita a copiilor din familiile beneficiare, cu exceptia absentelor motivate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1014 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044022 (s)