vineri, 19 aprilie, 2024

Tigarete de contrabanda,descoperite la GHERMANESTI

Distribuie:

Publicat:

Actiune de cooperare la frontiera romano-moldoveana pentru combaterea contrabandei cu tigari

* Marti noaptea, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, in cooperare cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, au declansat o actiune de combatere a contrabandei cu tigari, in urma careia au confiscat peste 6.000 pachete cu tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.

* Trei cetateni din R. Moldova au fost retinuti si vor fi prezentati, in cursul zilei de astazi, instantei competente, cu propunere de arestare preventiva.

In data de 22 noiembrie, in jurul orei 03.30, o patrula din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, pe directia localitatii de frontiera Ghermanesti, o persoana care transporta un colet voluminos dinspre malul raului Prut catre comunicatia Husi — Iasi. Totodata, in apropiere, a fost observat si un microbuz Transporter de culoare inchisa, care stationa cu haionul ridicat.

Imediat, politistii de frontiera au procedat la oprirea persoanei in cauza, moment in care aceasta a abandonat coletul si a incercat sa fuga, iar autovehiculul s-a pus in miscare spre directia localitatii Ghermanesti.

Politistii de frontiera au retinut persoana in cauza si au constatat ca aceasta transporta tigari de provenienta R. Moldova. Au fost informate autoritatile statului vecin, structurile de cooperare, precum si politisti de frontiera care domiciliaza pe raza localitatilor Ghermanesti si Arsura, aflati in timpul liber.

Astfel, in urma actiunii declansate, in apropierea malului romanesc al raului Prut au fost retinute alte doua persoane, care aveau hainele ude si murdare de noroi, iar pe raza localitatii Arsura a fost descoperit abandonat, microbuzul marca Volkswagen Transporter, inmatriculat in judetul Iasi, in care se aflau trei colete invelite in folie de plastic, prinse cu sfoara si cu chingi de purtare, ce contineau tigari de provenienta R. Moldova.

In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin si din declaratiile persoanelor in cauza, s-a stabilit ca cei trei barbati sunt cetateni moldoveni, cu varste cuprinse intre 22 si 39 de ani. Unul dintre ei a intrat legal in Romania, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita, iar ceilalti doi au trecut cele patru colete cu tigari peste raul Prut, cu ajutorul unei barci pneumatice. Pe malul romanesc al raului Prut, acestia au transportat coletele pana la microbuzul in cauza, urmand sa fie platiti cu cate 50 de euro pentru activitatea desfasurata.

Barca folosita in activitatea ilegala a fost depistata de politistii de frontiera din R. Moldova, la aproximativ 2 km de linia de frontiera, intr-un autoturism de teren abandonat, fara numere de inmatriculare.

Intreaga cantitate de tigari, 6.250 pachete de tigari, in valoare totala de 62.500 lei precum si autovehiculul marca Volkswagen Transporter, in valoare de 12.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma calificata si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In data de 22 noiembrie, au fost emise fata de cele trei persoane ordonante de retinere pentru 24 ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui: Inspector principal de politie MIRICA IRINA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img