News Flash:

Tigari de contrabanda de peste 200.000 lei retinute la frontiera

7 Iunie 2015
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
* Politistii de frontiera botosaneni au descoperit 18.500 pachete cu tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania* Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera romani au colaborat cu Politia Nationala din R. Moldova
 
In data de 06 iunie, in jurul orelor 07.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi, impreuna cu politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, au depistat la malul romanesc al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Paltinis, 37 cutii cu tigarete precum si un autoturism Mitsubishi Pajero, inmatriculat in Anglia.

Concomitent cu demararea cercetarilor au fost anuntate autoritatile statului vecin, respectiv Politia Nationala a Republicii Moldova, care in urma activitatilor specifice desfasurate a retinut trei persoane, cetateni moldoveni, cu varste cuprinse intre 23 si 36 de ani, despre care exista indicii ca au participat la savarsirea evenimentului de contrabanda.

Totodata, s-a mai stabilit ca cele 37 de cutii contineau cantitatea de 18.500 pachete tigari, marca Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, au fost introduse in Romania peste raul Prut de catre cetateni moldoveni, cu ajutorul unei ambarcatiuni. Tigaretele in valoare de 203.500 lei si autoturismul in valoare de 11.500 lei au fost indisponibilizate. 

Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038620 (s)