sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tigarile aromate vor fi interzise! Iata pana cand vor mai putea fi cumparate

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege al Guvernului care prevede interzicerea tigarilor care au capsule aromate in filtru si interzicerea comercializarii tigarilor mentolate incepand cu anul 2019.

“In momentul in care va intra in vigoare legea, adica la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, vor trebui sa dispara de pe piata produsele cu tutun aromate, mai specific tigarile care in momentul de fata au capsule aromate in filtru. Cu data intrarii in vigoare a legii producatorii trebuie sa fabrice pachetele de tigari conform noilor reguli”, a declarat Magdalena Ciobanu, expert in Ministerul Sanatatii, la finalul sedintei Comisiei juridice in care a fost dezbatut proiectul de lege al Guvernului.

Ea a afirmat ca tigarile mentolate vor mai putea fi comercializate pana in anul 2019.

“Noul pachet de tigari va avea o imagine grafica pe 65% din suprafata pachetului. Aceste imagini voi fi pe ambele fete pentru ca nu fi posibil sa ascunzi imaginea in raftul de prezentare a produselor din tutun. Aceste imagini vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum incolo in asa fel incat oamenii sa nu se mai obisnuiasca cu imagiile si sa fie surprinsi de alte imagini”, a mai spus expertul din Ministerul Sanatatii pentru controlul tutunului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img